Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Βασικά λάθη στο μακιγιάζ!

Αγαπημένες φίλες,
θα σας μιλήσω σήμερα για μερικά βασικά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ. 
* Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την επιδερμίδα μας καθαρή και καλά ενυδατωμένη! Μόνο έτσι θα έχουμε άψογο αισθητικό αποτέλεσμα στην εφαρμογή του make up μας. Είναι λοιπόν λάθος να απλώνουμε make up σε δέρμα που είναι αφυδατωμένο ή εξαιρετικά ξηρό, πριν το φροντίσουμε κατάλληλα με σχετικά peelings και σωστή ενυδάτωση. 
* Πρέπει να προσέχουμε την απόχρωση του make up. Πρέπει να ταιριάζει με το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας μας. Ένα εύκολο τεστ είναι να δοκιμάσουμε το προϊόν χαμηλά στο μάγουλό σας. 
* Καλό είναι να αποφεύγουμε να ακολουθούμε απόλυτα πιστά τη μόδα, εάν αυτό δεν μας ταιριάζει. Παράδειγμα, εάν είναι της μόδας το έντονο μπλε σε σκιά καλό είναι να προσέξουμε τι μπλε θα επιλέξουμε και εάν ταιριάζει στα χρώματά μας.
* Ένα σημαντικό στοιχείο στο πρόσωπό μας είναι τα φρύδια μας. Πρέπει να προσέχουμε να είναι καλοσχηματισμένα και όμορφα τονισμένα. Εάν δυσκολεύεστε να τα "γράψετε" με μολύβι, χρησιμοποιήστε μια απαλή σαντρέ (για τις ξανθές) ή σκούρα σαντρέ (για τις καστανές) σκιά με λοξό πινελάκι και θα έχετε τέλειο αποτέλεσμα! Αποφύγετε να "γράψετε" στην επιδερμίδα, αυτό που πρέπει να τονίσετε είναι οι τριχούλες και όχι το δέρμα. 
* Τέλος προσπαθήστε να κάνετε καλό συντονισμό χρωμάτων στις σκιές των ματιών. Επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε κοντινές μεταξύ τους αποχρώσεις για να έχετε αρμονικό αποτέλεσμα και μη φορτώνεστε με πολλά χρώματα γιατί το αποτέλεσμα πιθανά θα δείχνει αντιαισθητικό! 

Για όποιες απορίες σας γράψτε στο mail: marykarahaliou@gmail.com και θα σας απαντήσω σύντομα! 

Καλή επιτυχία σε όλες!!! 


Photography: John Tsikoudakis
Make up: Mary Karahaliou
Model: Hairany Oliveira
Styling: Eugenia Apostoli
Hair: Doukas Hairspecialists


2 σχόλια:

  1. Πολύ καλές συμβουλές. Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!!
    Best Regards
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ! Σύντομα με νεότερα κοντά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή